blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dannyd14
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
dannyd14



Moje "najlepšie" hry detstva
pridal dannyd14 26.2. 2013 o 19:15

Určite každý z vás mal nejakú tú vášeň v destve. Či už je to vzťah ku knihám, športu, ja som si obľúbil počítačové hry. Pamätám si na náš prvý najdrahší počítač, ktorý sme kúpili v Nemecku. Operačný systém bol windows 98, ktorý podporoval takmer všetky nové hry (v tej dobe), čo som dostal, respektíve si vyžiadal. Takže tu je moje usporiadané zhrnutie tých, ktoré som si najviac obľúbil. 

 

5. Croc I, II

 

Vzhľadom na môj útly vek, to bola vcelku chytľavá hra. Už názov jasne napovedá (vtedy som nevedel ešte dobre anglicky), že preberáte postavu krokodíla. Celá grafika bola animovaná, ale dej hry bol dostatočne dlhý a zábavný. Zbierali ste diamanty či kľúčové poháre, ničili nepriateľov ako chobotnice a boj s bossmi bola veľká výzva. Avšak, tou najväčšou bolo skákanie, pretože v leveloch boli priepaste, úzke chodníčky a mnoho iných prekvapení. Jednotku som dohral jedna radosť, bohužiaľ dvojka bola už dosť náročná a nejako sa mi to nepodarilo dokončiť. Možno keď budem mať znovu tú detskú chuť, tak si to opäť skúsim.

 

4. Rayman II

 

Kto by si nepamätal na Raymana? určite nikto. Druhá séria si získala moju priazeň najviac. Tu som strávil dlhé dni sám i s kamošmi. Tiež patrí medzi hry z pohľadu tretej osoby. Tu hráte za lúčového muža, ako už z názvu plynie, ktorý má najlepšieho kamaráta Globoxa. Hlavní nepriatelia tejto tématiky sú piráti. Kradnú zvieratá a väznia ich v klietkach. Vy ich budete zachraňovať a samozrejme ničiť tých pirátov. Budete používať magickú silu, teda lúč, ktorým okrem zabíjania slúži aj na triafanie do kruhov, ktoré vám sprístupnia tzv. lano na prejdenie na druhú stranu. V porovnaní s crorom je tu tiež animovaná grafika a taktiež zbierate predmety, ktorými tu sú červené, žlté mušky, a najväčšiu rolu plní preskakovanie či lietanie pomocou vlasov cez lávu, priepaste a podobne. Nechýbali ani zaujímaví bossovia, po ktorých ste dostali masku. Celkovo hra urobila na mňa väčší dojem než croc a hru som dokázal prejsť nejedenkrát.

 

3. Hitman Codename 47

 

Keby som nehral prvú časť, zrejme by som sa nezahryzol do ostatných sérií. Hitmana som si jednoducho zamiloval ako svoj ranný jogurt. Toto už bola iná drsná káva. Rozhodoval hlavne stealth a rýchly úder či protiúder, pretože nepriateľov bolo ako hadov  a ak ste niekoho bezhlavo zabili, po krku vám šla celá kavaléria. Po zabití vás hra hodila na začiatok alebo bližší checkpoint a dokopy ste mali asi 3 pokusy/životy. 

 

2. Max Payne 

 

Tu nie je o čom. Hráte za detektíva Maxa, ktorý jedného dňa príde domov a nájde bezvládne telá svojej manželky a dieťaťa. Muž stojaci mimo zákona už nemá čo stratiť. Berie spravodlivosť do vlastných rúk a chce potrestať všetkých tých, ktorí mu vzali to najcennejšie. Veľké, temné mesto New York, nočné mory Maxa Paynea a neustála akcia. Najviac vyzdvihujem to napätie počas halucinácií. Desivé výkriky, krvavé, čiarové stopy a dlhý priebeh. Taktiež aj iné pasáže boli niekedy priam hrôzostrašné a aj dosť náročné. Aj po dlhých rokoch je to exkluzivita, ktorá si zaslúži pozornosť.

 

1. Mafia

 

Jedným slovom legenda a vizitka všetkých čias. Sú to nezabudnuteľné momenty ako som to stále dokola hrával aj so svojím bratom a nikdy žiadny stereotyp nenastal. Občas len zaškrípalo zopár bugov to musím uznať, ale na ten rok 2002 nemala žiadnu konkurenciu. Chopíte sa postavy Toma, taxikára, ktorému sa v zlomku sekundy zmení život. Jednej rušnej noci pristúpia k nemu mafiáni so zbraňou v ruke a Tom tak nemá na výber. Po odvezení do baru dostávate štedrú odmenu a aj ponuku mafiána. Či už ju Tom prijal alebo nie, na to vám odpovie samotná hra. Strieľanie, naháňačky, úteky, zrady, v meste Lost heaven je veľa príjemných aktivít, ktoré vás čakajú. 



Prístupov 7752
Kvalita článku
(93,3%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Homonymá
[ 25.3.2013] (príspevkov 18)
Moje "najlepšie" hry detstva
[ 26.2.2013] (príspevkov 8)
Báseň
[ 20.2.2013] (príspevkov 8)